Het is geen geheim dat Mercedes-teambaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner geen kans laten liggen om de ander op de kast te krijgen. En er is altijd een comeback, de twee kunnen het niet laten het laatste woord te willen hebben.

In Montréal sloeg het afgelopen weekend de vlam weer in de pan tijdens de gezamenlijke meeting van de teambazen met Stefano Domenicali. Daar werd het porpoising-probleem besproken nadat de FIA had aangekondigd te zullen handhaven op een maximum amplitude van stuiteren. Red Bull heeft misschien wel het minste te duchten van porpoising, staat bovenaan in beide kampioenschappen en heeft net als Ferrari logischerwijs weinig op met de oproepen vanuit Mercedes-hoek om er iets aan te doen.

Lees ook: Horner: ‘Ooit was de concurrentie van herenniveau, Toto Wolff is een ander dier’

Dit leidt weer tot ergenis bij Wolff. “Dit is een sport waarbij je je voordeel zoveel mogelijk probeert te behouden of te vergroten. Maar dit loopt nu uit de hand. Van elk team is er zeker één coureur geweest die heeft aangegeven pijn te hebben overgehouden aan de race in Bakoe. Of dat ze moeite hebben gehad hun auto onder controle te houden of minder zicht hadden door het stuiteren. En dan zijn er teambazen die manipuleren om zelf hun voordeel te houden”, zegt Wolff nu zonder daarbij Horner te noemen.

Wel bevestigde Wolff dat hij erg kwaad is geworden tijdens de vergadering. “Ze willen politieke spelletjes spelen terwijl de FIA met een snelle oplossing probeert te komen om auto’s te verbeteren. Dat is niet fair. En dat heb ik gezegd. Ik heb het niet alleen over Mercedes, alle auto’s hebben er last van gehad in Baku en ook in Canada. Ze zijn te stijf, we hebben te maken met lange termijneffecten die we niet kunnen inschatten. Maar het is een veiligheidsrisico en dat gemanipuleer op de achtergrond, de coureurs influisteren, het is jammerlijk.”

Lees ook: Horner heeft respect voor Mercedes, maar: ‘Ik hoef Wolff’s kont niet te kussen’

Christian Horner reageerde tijdens de bewuste vergadering, waarbij ook de Netflix-camera’s aanwezig waren, op geheel eigen wijze op het gedrag van Wolff. “Reageer je nu zo omdat de camera’s erbij zijn?”, zou hij plagerig hebben gevraagd. Naderhand kon Horner het ook niet nalaten nog een steekje onder water uit te delen. “Daar was wel een element van theater gaande in die vergadering. Je weet het niet, nu Lewis Hamilton met een nieuwe film bezig is, gaan ze hem ook casten voor een rol.”