Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer te spreken over de getoonde veerkracht van zijn rijder Sebastian Vettel: “Hij is mentaal erg sterk.”

Sebatian Vettel kreeg na afloop van de kwalificatie te horen dat zijn tijden hem werden afgenomen en dat hij zodoende achteraan moest starten. Maar volgens Christian Horner is Vettel de man er niet naar bij de pakken neer te zitten. “Voor de race zocht ik hem op om hem succes te wensen, waarop hij zei: ‘Ik zie je op het podium wel weer'”. 

“In de nacht van zaterdag op zondag riep hij al dat hij het kon, terwijl de rest van ons het hoofd eigenlijk al liet hangen. Die mentale kracht is één van Sebastians grootste kwaliteiten”, vervolgt Horner. “Alonso mag na afloop roepen dat hij tijdens de race is opgeklommen van de zesde naar de vierde plaats, maar Vettel kwam helemaal van achteren en reed naar het podium, terwijl hij onderweg ook nog een deel van zijn voorvleugel verloor.”

Met nog twee races te gaan verdedigt Vettel een voorsprong van tien punten op Ferrari-coureur Fernando Alonso. Dat betekent dat Vettel in theorie al bij de eerstvolgende race kampioen kan worden. Dat wil volgens Horner echter niet zeggen dat ze het weekend anders zullen benaderen: “Het is ons afgelopen weekend duidelijk geworden dat wanneer je de grens opzoekt, het ook fout kan gaan. Niks is in dit stadium vanzelfsprekend. We zullen echter moeten blijven aanvallen en een goed resultaat moeten neerzetten.”