Dani Clos had niet veel plezier van zijn optreden tijdens de eerste vrije training in Silverstone. Door de regen kon hij amper rijden. In Duitsland mag hij het opnieuw proberen.

Voor de derde maal moet Narain Karthikeyan zijn auto afstaan aan Clos voor de openingstraining. Maar in tegenstelling tot vorig jaar, toen hij het halverwege het jaar zijn plekje definitief kwijtraakte aan Daniel Ricciardo, komt hij de rest van het weekend wel gewoon weer in actie.

Clos is blij dat hij in Hockenheim opnieuw mag rijden. “Door het slechte weer kon ik niet veel kilometers maken in Silverstone”, zegt hij. “Maar wat ik wel kon doen was erg positief voor mij en het team. Het was een kort, maar krachtig optreden. In Hockenheim hoop ik ik meer te kunnen rijden en mezelf te verbeteren.”

Karthikeyan is niet erg te spreken over de nieuwe lay-out van het circuit. “Het oude circuit sprak me meer aan”, zegt de Indiër. “Dat was snel. Nu is het langzamer en rijden we met veel downforce. De afgelopen races ging het goed in de kwalificatie, maar hebben we ons nog niet kunnen bewijzen over ene hele race-afstand. In Duitsland streven we ernaar het onze directe concurrenten van start tot finish lastig te maken.”

Teamgenoot Pedro de la Rosa tempert echter de verwachtingen: “We hebben geen updates voor dit circuit. We moeten dus roeien met de riemen die we hebben. In Engeland rekenden we op een moeizaam weekend, maar ging het beter dan verwacht. Hopelijk is dat in Duitsland opnieuw het geval.”