GP2-coureur Stefano Coletti gaat namens Toro Rosso meedoen aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Dat heeft de coureur uit Monaco zelf bekend gemaakt via Twitter.

“Ik ben er blij om dat ik eindelijk officieel kan aankondigen dat ik in Abu Dhabi voor Toro Rosso ga testen”, schrijft Coletti in een Tweet.

“Ik ben nu onderweg naar de Toro Rosso-fabriek om iedereen te leren kennen en een stoeltje te laten schuimen”, twittert de 22-jarige Monegask verder.

Coletti zal tijdens de Young Diver Test voor het eerst achter het stuur van een Formule 1-bolide kruipen. Coletti is eerder in zijn loopbaan in de gebruikelijke opstapklassen actief geweest: hij reed achtereenvolgens in de Formule BMW, een aantal Formule 3-kampioenschappen, de Formula Renault 3.5 Series en de GP2.

Grote succesen in de vorm van kampioenschappen heeft Coletti niet gekend, maar in de meeste series waarin hij reed wist hij wel races te winnen.

Dit seizoen reed Coletti in de GP2 Series voor Trident Racing en won hij twee wedstrijden. Coletti maakte het seizoen echter niet helemaal vol, aangezien hij in Spa – na een ongeval – geblesseerd was geraakt aan zijn rug. In het kampioenschap eindigde hij uiteindelijk met 22 punten als elfde. Inmiddels is hij weer volledig hersteld en mag hij zich dus opmaken voor zijn Formule 1-testdebuut.