Tom Coronel heeft in zijn eerste TCR Europe-weekend gelijk in beide races punten gescoord. De Nederlander finishte op Hockenheim als elfde en tiende voor het Belgische Boutsen Ginion.

Coronel begon als 21e, met gelijk het voornemen ‘zes plekken vooruit te komen’: “Want dan zit je in de top vijftien en krijg je punten.” In de eerste race lag Coronel na een goed begin op de dertiende plek, uiteindelijk stuurde hij zijn Honda Civic als elfde over de streep, waarbij rubbing zoals wel vaker racen was in de toerwagens.

“Ik heb het leuk gehad”, vertelt Coronel. “Er werd hard geracet, deze gasten zijn agressief. Ze laten je geen ruimte, maar ik heb hier en daar maar ruimte gemaakt!”
(tekst loopt door onder de video)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De tweede race begon Coronel wederom van P21. “Laten we zien wat vandaag brengt.” De dag bracht uiteindelijk elf plekken winst, en dus de tiende plaats. “Dat was lekker racen. De eerste twee ronden was alles onder controle. Ik heb veel geleerd van de eerste race. Het was vrij hectisch, met P10 op het eind.” Zo houdt hij twintig punten over aan de races in Duitsland.

Het weekend op Hockenheim was het tweede in dit TCR Europe-seizoen, maar pas het eerste van Coronel in de klasse. Hij rijdt namelijk ook nog in de WTCR, het wereldkampioenschap. Daarvan viel echter een race samen met de eerste TCR Europe-ronde. Coronels volgende raceweekend is wederom in de TCR Europe, op 8-9 juni op Spa.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto’s: Tom Coronel Racing.