*

Coronel racet in 2018 voor Boutsen Ginion in WTCR

Daan de Geus

Daan de Geus

20 februari 2018 17:53

Coronel racet in 2018 voor Boutsen Ginion in WTCR

Tom Coronel rijdt in 2018 voor Boutsen Ginion in het FIA WTCR. De Nederlander zal voor het Belgische team een Honda Civic besturen.

Coronel kwam vorig jaar in de TCR en TCR Benelux ook al gedurende een aantal races uit voor Boutsen Ginion, daarnaast werkte hij in 2017 – voor ROAL Motorsport – een volledig seizoen af in het WTCC. Voor dit jaar zijn de TCR Series en het WTCC samengevoegd om het FIA WTCR te vormen.

“Ik heb er alles aan gedaan om hier deel van uit te kunnen maken en ben dus heel blij dat het gelukt is”, zegt Coronel over het rondkomen van zijn plannen voor dit seizoen. Met een nieuw kampioenschap, nieuw team en nieuwe auto is “alles anders, behalve de kleuren”, zo zegt de coureur die wederom in een knalgele auto – en met knalgele helm – zal aantreden.

Het gaat daarbij dus om een Honda Civic. “In het WTCC heeft Honda daar altijd mee vooraan meegedaan, dus ik verwacht veel van mijn nieuwe speeltje.” Boutsen Ginion is verder een team met een behoorlijke staat van dienst, haalt Coronel aan. Hij krijgt daar een nieuwe teamgenoot, de Portugese ex-Formule 1-coureur Tiago Monteiro, die hij al goed kent uit het WTCC.

Het WTCR-veld bestaat in 2018 uit 26 auto’s en het seizoen telt, onder voorbehoud, tien raceweekends. Met drie races per weekend, zijn er genoeg kansen om te winnen. “Iedereen heeft hier ook dezelfde kans om te winnen, dus ik wil elk weekend een beker pakken”, toont Coronel zich ambitieus.

Gerelateerd