Tom Coronel blijf actief in het WTCC, maar neemt na zes jaar trouwe dienst afscheid van Seat. Hij vervolgt zijn toerwagenloopbaan in een BMW.

De 38-jarige coureur uit Eemnes verschijnt komend seizoen aan de start met een BMW 320 TC van het Italiaanse ROAL Motorsport. Dit team staat onder leiding van Roberto Ravaglia. De achterwielaangedreven auto is voorzien van de nieuwe 1,6-liter turbomotor, die is ontwikkeld bij BMW Motorsport.

Coronel noemt de overstap ‘het begin van een nieuw hoofdstuk’. “Het is iedere winter opnieuw spannend om te kijken waar de mogelijkheden voor een volgend raceseizoen liggen. Dit is een zeer ervaren en gedreven team, dat in een recent verleden WTCC-successen boekte met Alex Zanardi en Sergio Hernandez. Verder hebben we afgesproken dat we uitgebreid gaan testen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij dit jaar kunnen strijden om overwinningen en het kampioenschap”, aldus Coronel.

Het hoofdstuk Seat sluit Coronel met een goed gevoel af. “Seat is het merk waarmee ik het langste heb samengewerkt. In de loop der jaren zijn we een beetje familie geworden. Ik dank iedereen voor de ondersteuning die ik heb gekregen en de bijzondere ervaringen die ik heb opgedaan, met als hoogtepunt natuurlijk mijn overwinning in 2008 in Japan en mijn beide kampioenstitels bij de privérijders in 2006 en 2009.”

Bekijk een terugblik op zes jaar samenwerking tussen SEAT Nederland en Tom Coronel en de prestaties van SEAT Team Holland: