Mercedes-kopstuk Aldo Costa heeft bevestigd dat het Duits-Engelse team flink wat achter de hand heeft gehouden tijdens de eerste wintertest: “We hebben maar een heel klein deel van onze potentie getoond.”

Dat vertelt de engineering director van het team dat in 2014 constructeurskampioen werd in gesprek met de Gazzetta dello Sport. “We hebben niet echt lopen pushen. Het draaide voor ons vooral om de betrouwbaarheid”, zegt Costa.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg legden in totaal 515 ronden af met de Mercedes W06, waarmee de formatie uit Brackley het meest productieve team was. Toch is Costa ‘nog niet honderd procent tevreden’: “Want er dienden zich toch enkele betrouwbaarheidsproblemen aan.”

“Er valt op dit vlak dus nog winst voor ons te boeken”, vervolgt Costa, die los daarvan wel aangeeft dat de W06 ‘al beter is dan de auto van vorig jaar’. Volgens de Italiaan is de W06 ondanks de uiterlijke overeenkomsten met de W05 ook wezenlijk anders: “Maar dan dus vooral van binnen.”

Los van zijn kanttekeningen geeft Costa aan dat de W06 wel aan de verwachtingen voldeed in Jerez. Dat het team er niet verder mee kwam dan een vierde tijd in de eindklassering, doet er volgens Costa zoals gezegd niet toe, terwijl hij ook geen acht slaat op de tijden van Mercedes’ rivalen: “Want ik denk dat nog niemand al het achterste van zijn tong laat zien.”

“We zullen pas in Melbourne weten hoe de zaken er echt voor staan”, voorspelt Costa, die tot slot aangeeft dat Mercedes tijdens de volgende tests met updates voor de W06 zal komen en verder bevestigt dat het team al met een 2015-specificatie motor rijdt, zonder daarbij prijs te geven hoeveel tokens het van de winter heeft gebruikt om haar 2014-krachtbron te verbeteren.