Mike Coughlan, de technisch directeur van Williams, denkt dat de formatie uit Grove er dit jaar wederom toe in staat zal zijn om één of meer races te winnen.

Williams wist vorig jaar voor het eerst sinds 2004 weer een Grand Prix te winnen en Coughlan denkt dat dit ook komend seizoen weer tot de mogelijkheden behoort.

“Ik denk dat een zege er wel in zit ja”, antwoordt Coughlan op de vraag van Autosport of hij denkt dat Williams ook in 2013 weer kan winnen, waarna hij verder aangeeft dat hij zijn hoop daarbij vooral op de eerste paar races van het seizoen vestigt. Dit omdat hij verwacht dat Williams daarin kan profiteren van het feit dat nog niet elk team de nieuwe Pirelli-banden goed onder de knie heeft.

“Maar het is niet zo dat we er hier allemaal op zitten te hopen dat een race door toedoen van de banden op een loterij uitdraait en wij daar vervolgens van kunnen profiteren”, benadrukt Coughlan. “We willen op eigen kracht winnen en omdat we het verdienen.”

“Afgelopen winter hebben we echter veel tijd gestoken in het leren begrijpen van de banden en ik denk dat we in Melbourne – en de paar races daarna – zullen zien dat de teams die de banden goed begrijpen in een positie zullen zitten om ereplaatsen te scoren”, voorspelt Coughlan.

“Ook als zich dergelijke situaties voordoen, is het overigens nog wel zaak om de kansen die we krijgen ook daadwerkelijk te verzilveren”, weet de technisch directeur.

“Vorig jaar hebben we namelijk te vaak goede puntenscores en zelfs potentiële podiumplaatsen verspeeld door als team fouten te maken, dus dat is echt iets dat beter moet. Als zich een mogelijkheid voordoet, is het immers alsnog aan onszelf om die ook te grijpen.”