David Coulthard ziet in zijn landgenoot Paul di Resta de ideale opvolger van Michael Schumacher bij Mercedes. Volgens Coulthard is de Force India-coureur in een goede auto tot veel in staat.

“Ik wil Michael heus niet uit de Formule 1 verjagen, maar als hij weer met pensioen gaat – of dat nu volgend seizoen of pas over een paar jaar is – dan is Paul in mijn ogen de ideale opvolger”, stelt Coulthard in gesprek met het Schotse STV.tv.

“Paul heeft namelijk een goede band met Mercedes omdat hij voor ze in de DTM heeft gereden en hij heeft zich ook in korte tijd al bewezen als Formule 1-coureur”, prijst de veertigjarige Schot zijn vijftien jaar jongere landgenoot.

“In het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst en het is moeilijk te zeggen hoe hij zich verhoudt tot coureurs als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, maar Paul is een zeer getalenteerde coureur. Als hij over het juiste materiaal beschikt, kan hij ongetwijfeld om zeges en zelfs kampioenschappen strijden”, denkt Coulthard.

“Het enige dat hij dus nog nodig heeft, is een auto die daar goed genoeg voor is. Bij Force India heeft hij die nu niet, en hoewel dat team weliswaar keihard werkt om beter te worden, zal Paul in de toekomst lastige keuzes moeten maken en ervoor moeten zorgen dat hij in de best mogelijke auto komt te zitten.”

Coulthard is verder nog vol lof over de manier waarop Di Resta dit jaar aan zijn Formule 1-avontuur is begonnen: “Ik denk dat hij veel mensen heeft verrast. Hij heeft zijn teamgenoot Adrian Sutil, toch een gevestigde naam, direct verslagen in de kwalificatie-sessies. Dat is voor mij echt een indicatie van zijn talent, want het is niet makkelijk om zo op de limiet te rijden met een Formule 1-auto.”

“Als je dat kan, dan komt de rest vanzelf wel”, stelt de voormalig Formule 1-coureur, die besluit met de conclusie dat zijn landgenoot een ‘meer complete coureur’ is dan hijzelf was: “Dat denk ik wel, want hij is sneller over een enkele vliegende ronde. Wat het racen en vechten betreft denk ik graag dat ik het wel aardig voor elkaar had, maar over mijn hele carrière gezien mistte ik regelmaat in de kwalificatie.”