David Coulthard en Ralf Schumacher komen dit seizoen wederom uit in de DTM voor Mercedes-Benz. Dat is vandaag officieel bevestigd.

Coulthard debuteerde vorig jaar in het Duitse toerwagenkampioenschap. De Schot had even nodig om te wennen aan de klasse, maar veroverde in de slotrace in Sjanghai zijn eerste punten met een achtste plaats. Hij reed die race bovendien de snelste ronde.

“Mijn leerjaar is voorbij, nu moet ik me echt gaan verbeteren”, stelt Coulthard. “Hopelijk kan ik mijn fans dit jaar trakteren op meer puntenfinishes.” Punten scoren is echter niet het enige doel van de Schot. “DTM is voor mij ook een ideaal platform om de liefdadigheidsorganisatie Wings for Life onder de aandacht te brengen”, voegt hij toe.

Ralf Schumacher begint aan zijn vierde seizoen in de DTM. Ook hij zegt klaar te zijn om een nieuwe stap te zetten. “Na drie jaar in de DTM en twee seizoenen bij HWA, voel ik me op mijn gemak in de AMG Mercedes C-klasse. In deze zwaarbevochten klasse draait het om nuances. Een kleine verbetering aan de set-up kan veel winst opleveren.”