Bijna 80.000 toeschouwers zijn zondag naar Assen gekomen om onder anderen David Coulthard in actie te zien. De meervoudig Grand Prix winnaar zorgde in zijn Red Bull voor een spectaculaire Formule 1-demonstratie.

Voor Assen en voor Gamma’s gratis toegankelijke Racing Day was het de eerste Formule 1-demonstratie ooit. Hij maakte de tienduizenden toeschouwers direct enthousiast. Niet alleen op de baan, maar ook in de paddock en in de pitlane genoot Coulthard enorme belangstelling.

Even na 11.00 uur reed de Schot naar buiten met Red Bull RB7. Weliswaar een oude auto, maar dat mocht de pret niet drukken. Sebastian Vettel pakte daar immers in 2011 zijn tweede wereldtitel mee. Aan het begin van de middag deed hij nog een aantal demonstratieronden die hij afsloot met enkele spectaculaire donuts.

Snelle bochten

“Het was leuk weer eens op het TT Circuit Assen te zijn”, aldus David Coulthard. “Het is jaren geleden dat ik hier voor het laatst was. Het is een ‘old-school-circuit’ met veel lange, snelle bochten. Het was heel bijzonder om deze technische baan in een Formule 1-auto te ervaren. En Nederlanders zijn gek zijn op gemotoriseerde sporten, dus maken er altijd een mooi feestje van. De combinatie tussen autosport en motorraces spreekt me ook aan. Het is allebei spectaculair.”

Bekijk hier de samenvatting van RTL7.