Spa-Francorchamps ondergaat de komende jaren een facelift. De faciliteiten worden verbeterd en ook keren de grindbakken terug op het iconische circuit. De coureurs zijn erg te spreken over deze ontwikkeling. “Zo horen circuits te zijn.”

Spa-Francorchamps wil in de toekomst weer motorraces organiseren, maar daar hebben ze een FIM Grade C-licentie voor nodig. Het circuit heeft wel wat grind, maar niet genoeg om de licentie te krijgen en daarom worden er nieuwe grindbakken aangelegd in La Source, Raidillon, Les Combes, Stavelot en Blanchimont.

Lees ook: Portugese Grand Prix mogelijk toch zonder fans

Carlos Sainz is erg te spreken over de terugkeer van de grindbakken. “Welkom terug grind”, zegt de Spanjaard. “De circuits moeten weer mooi en spectaculair worden”, vertelt de McLaren-coureur aan Autosport.

George Russell staat ook achter het besluit. “Zo hoort racen te zijn. Het is belangrijk dat coureurs afgestraft worden als ze een foutje maken.  Het zou leuk zijn als er weer meer circuits komen met grindbakken”, aldus Russell tegenover hetzelfde medium.

Lees ook: Coronel: ‘Hamilton is de grootste, hij speelt geen vieze spelletjes zoals Schumacher deed’

Foto: Motorsport Images