Jos Verstappen heeft wel oren naar een avontuur in de Dakar Rally. De oud Formule 1-coureur volgde de afgelopen editie met veel interesse.

Vorige week eindigde de 32e editie van de befaamde uitputtingsslag, die sinds enkele jaren in Argentinië en Chili wordt verreden. Bij de auto’s ging de winst naar Volkswagen-coureur Nasser Al-Attiyah, terwijl bij de motoren KTM-rijder Marc Coma het snelst was. Het truckklassement werd opnieuw gewonnen door Vladimir Chagin in zijn Kamaz.

Op zijn website vertelt Verstappen de Dakar Rally met argusogen te hebben gevolgd. “Helaas zit het weer op”, schrijft hij. “Want het is mijn ogen een waanzinnig evenement. Spectaculair om naar te kijken, loodzwaar om aan deel te nemen. Het is pure topsport.”

Het heeft Verstappen dusdanig geprikkeld dat hij het zelf ook wel eens wil proberen. “Ik heb zeker interesse om als deelnemer het avontuur te proeven en de uitdaging aan te gaan”, zegt de Limburger. “Maar dan wel met de ondersteuning van een goed, professioneel team.”

"Ik wil de zaken dan wel serieus aanpakken en voel er bijvoorbeeld weinig voor om anoniem mee te gaan rijden”, vervolgt Verstappen. “Of je doet iets goed of je doet het niet, dat is nog altijd mijn motto. Ik heb er nog geen concrete gesprekken over gevoerd, maar ik denk er wel serieus over na. Als het aan mij ligt gaat het er zeker van komen."