De Belg Jérôme d’Ambrosio wil nog niet denken aan een rol als derde rijder. De coureur die door Virgin voor Charles Pic is ingeruild, hoopt nog altijd op een racezitje.

 

Gevraagd naar waarom hij zijn racezitje bij Virgin eigenlijk aan Pic is kwijtgeraakt, moet d’Ambrosio in gesprek met het Belgische Sporza zoeken naaar een antwoord: “Goede vraag”, denkt hij er hardop over na. “Ik denk dat Charles een beter totaalpakket te bieden had dan ik. Het is namelijk belangrijk om veel steun en sterke sponsoren uit je eigen land te hebben.”

 

“Charles heeft dat in Frankrijk en ik heb dat in België, waar ook veel interesse voor de Formule 1 is, maar voor mij was het – ondanks dat het wat dat betreft in België de goede kant op gaat – niet genoeg om in de Formule 1 te blijven.”

 

Hoewel hij (voorlopig) in de wachtkamer zit, blijft d’Ambrosio goede moed houden op een racezitje. Een rol als derde man neemt hij op het moment nog niet in overweging: “Het is nog te vroeg aan een functie als test- en reservecoureur te denken, want er zijn nog goede kansen op een racezitje”, benadrukt de 25-jarige coureur uit Etterbeek.

 

“Ik sta er nu eigenlijk net zo voor als vorig jaar rond deze tijd het geval was, dus we blijven eraan werken. Er zijn nog mogelijkheden in de Formule 1 en ik spreek daarom nog met een aantal teams waar nog plaatsjes vrij zijn. Welke dat zijn, weet iedereen zelf wel”, besluit d’Amrbosio zonder namen te noemen en antwoord te geven op de vraag of hij met HRT en Williams in onderhandeling is.