De teller blijft oplopen. In Austin stuurde Lewis Hamilton zijn Mercedes W07 voor de 72e keer in zijn carrière naar poleposition. Een clean sweep lijkt aanstaande, maar Hamilton wil nog niet buiten Sebastian Vettel rekenen.

Hamilton bedankt in zijn review zoals altijd en in de eerste plaats zijn team voor de geleverde inspanningen: “Het team heeft met de data die we op vrijdag verzameld hebben een geweldige auto voor de kwalificatie voor me geprepareerd. De auto doet het perfect en dan is dit circuit een genot om op te mogen rijden. Je bent voortdurend aan het dansen met de auto.”

Lewis Hamilton juicht na afloop van de kwalificatie, maar wil nog niet te vroeg juichen. Hij weet dat Ferrari en Red Bull dit seizoen sterk zijn in de race.

“Ik ben blij met mij poleposition, maar we zijn er nog niet. Ik verwacht een spannend gevecht met Sebastian en mijn teamgenoot en dit is ook een baan waar je daadwerkelijk in kunt halen. Ik weet bijvoorbeeld nog dat ik in 2012 Sebastian de overwinning in een rechtstreeks duel afsnoepte. Hopelijk bewaart hij dit keer wat meer afstand, maar we zullen zien!”