Williams heeft Dave Redding binnengehaald als nieuwe teammanager. Hij neemt de taken van Steve Nielsen over en gaat vanaf 17 juli aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. 

Redding heeft al ruim 30 jaar ervaring in de Formule 1 en werkte eerder voor Jaguar, Stewart en Benetton. De Amerikaan was de afgelopen zeventien jaar werkzaam bij McLaren, maar nam afgelopen februari afscheid van het team. Hij kijkt ernaar uit om bij Williams aan de slag te gaan. In zijn rol als teammanager zal Redding verantwoordelijk zijn voor de algemene leiding van de operationele sportieve aspecten van het team. “Ik ben al 30 jaar actief in de autosport en ik weet wat een geweldig team Williams is. Ik ken al veel van de werknemers en heb enorm veel respect voor ze. Ik heb ontzettend veel zin om met ze aan de slag te gaan en voel me vereerd me bij het team te voegen.”

Eric Boullier (links) en Dave Redding (rechts) hier nog werkzaam bij McLaren.

Ook Paddy Lowe, technisch directeur bij Williams, kijkt uit naar de komst van Redding. “Hij neemt een bak aan kennis en ervaring mee door al zijn jaren in de Formule 1. Ik weet zeker dat hij goed bij ons terecht komt en het leiderschap kan bieden wat het team nodig heeft. Daarbij wil ik ook Steve Nielsen bedanken, hij heeft het team sinds 2014 onder zijn hoede gehad en heeft fantastisch werk verricht. Het was een genoegen met hem te werken, hij heeft veel structuur en discipline in het team aangebracht. Dat is onder meer goed te zien aan de indrukwekkend snelle pitstops.”