Voor Pedro de la Rosa is elke Grand Prix een gevecht met zichzelf. Maar wie weet kan hij morgen de strijd aangaan met Charles Pic, want die start achter hem.

De Spanjaard claimde in de kwalificatie de 22ste plaats en is daarmee behalve zijn teamgenoot dus ook een van de twee Marussia’s te snel af. Een opsteker voor de routinier, die niet nalaat zijn prestatie te benadrukken.

“Het rondje was foutloos”, stelt De la Rosa. “Ik ging de baan op met nog net genoeg tijd om een vliegende ronde te kunnen zetten. Het was een risico, maar het werkte. En het bewijst ook dat de verbeteringen die we na de derde trainingen aan de auto hebben gedaan, gewerkt hebben. Er staat immers morgen een auto van een team dat verschillende updates heeft meegebracht, achter mij.”

Zoals gebruikelijk was Narain Karthikeyan de langzaamste coureur van de kwalificatie. De bijna twee seconden die hij toegeeft op De la Rosa wil Karthikeyan echter graag even toelichten: “in bocht vijftien werd ik gehinderd door een andere auto, wat me veel tijd kostte. Voor mij was het dus helemaal geen goede sessie.”