Pedro de la Rosa hervat volgend jaar zijn racecarrière bij HRT. De Spanjaard heeft voor twee jaar getekend. Zo heeft het team bekendgemaakt.

HRT wil zich graag nadrukkelijker profileren als Spaans team en wilde daarom graag De la Rosa aan boord halen. De ervaren coureur had echter nog een contract als testrijder bij McLaren, maar de Spanjaard kreeg van zijn werkgever toestemming om de overstap te maken.

“Dit is een belangrijke stap in mijn carrière”, zegt De la Rosa, die dit seizoen één Grand Prix reed als vervanger van Sergio Pérez. “Het is een weloverwogen keuze geweest. Ik wilde graag weer racen. Het is een Spaans team en ik heb een goede relatie met de mensen die het project leiden, waaronder Luis Pérez-Sala.”

“Ik ben van plan hard te werken, met gepaste bescheidenheid”, vervolgt De la Rosa. “Voor mij is dit dé kans om alles wat ik hiervoor heb geleerd in de praktijk te brengen. Ik wil mijn ervaring in diverse internationale klasses gebruiken om het team vooruit te helpen.”

Teambaas Colin Kolles vult aan: “Het is altijd ons doel geweest om ons te versterken op ieder gebied: economisch, technisch en sportief. Het aantrekken van Pedro de la Rosa is zonder twijfel een fundamentele beslissing voor de ontwikkeling van dit project. We zijn een jong team en met zijn hulp kunnen we ons blijven ontwikkelen. Hij is niet alleen een goed mens, maar ook een ervaren coureur. Ik weet zeker dat we samen mooie dingen kunnen bereiken.”