De nieuwe testcoureur van Ferrari, de veteraan Pedro de la Rosa, is vereerd dat hij zich bij het Italiaanse team mag voegen. Maar meer trots is de Spanjaard op het feit dat dat op voorspraak kwam van Fernando Alonso.

“Dat Fernando graag met mij wil maken, maakt me zeer, zeer trots”, zegt de 41-jarige De la Rosa. “Niet omdat hij ook Spaans is, maar omdat hij simpelweg de beste is”, aldus de voormalig HRT-coureur.

De geruchten dat Ferrari een op maat gemaakte simulator voor hem heeft, is volgens hem niet waar. “Ik ben goed, maar ook weer niet zo speciaal”, grapt de Spanjaard. “We gaan gewoon verder met het huidige materiaal, wat perfect geschikt is om op voort te borduren.”

Voor 2014 staan er grote technische wijzigingen op het schema. De la Rosa: “Het is zeker dat we erg veel werk te doen hebben in de simulator om die wijzigingen goed door te voeren. Dat is één van de redenen dat ik hier ben. Formule 1-teams hebben veel werk voor de boeg om naar 2014 toe te werken.”

De la Rosa zal in Jerez tijdens de eerste testdagen samen met Massa de gelegenheid krijgen om de nieuwe Ferrari te testen. Alonso slaat de eerste testmogelijkheid over. Ferrari presenteert komende vrijdag de nieuwe auto.