Door een plethora aan gridstraffen zijn er nogal wat verschuivingen op de startopstelling. Zo staat het er nu voor.

De FIA heeft Timo Glock inderdaad dispensatie gegeven. De Duitser mag ondanks dat hij niet heeft voldaan aan de 107-procentnorm van start gaan in India. Ondanks dat hij geen geldige tijd heeft neergezet, profiteert hij wel van de gridstraffen van Daniel Ricciardo en Narain Karthikeyan en mag hij op de voorlaatste rij van start gaan. Eerder had de FIA nog aangegeven dat de Duitser helemaal achteraan zou moeten starten.

Ook Jerome D’Ambrosio schuift voorbij de HRT’s. Ricciardo kreeg de straf omdat zijn versnellingsbak voor het verstrijken van de voorgeschreven levensduur moest worden vervangen. Karthikeyan werd op zijn vingers getikt omdat hij Michael Schumacher had opgehouden in Q1. 

Lewis Hamilton en Sergio Perez kregen op vrijdag een straf opgelegd omdat ze onvoldoende van het gas gingen bij de gele vlaggen die werden gezwaaid omdat marshals bezig waren brokstukken van de auto van Pastor Maldonado op te ruimen. Hamilton zakt van plaats twee naar plaats vijf en Perez van de zeventiende naar de twintigste positie.

Ten slotte moet Vitaly Petrov vijf plaatsen inleveren. De Rus hield de straf over aan de Grand Prix van Zuid-Korea waar hij tegen Schumacher aanknalde. De wedstrijdleiding vond dit een vermijdbare botsing, waardoor de Renault-coureur in India niet als elfde, maar als zestiende van start gaat. 

De volledige startopstelling:
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber
3. Fernando Alonso
4. Jenson Button
5. Lewis Hamilton
6. Felipe Massa
7. Nico Rosberg
8. Adrian Sutil
9. Sebastien Buemi
10. Jaime Alguersuari
11. Michael Schumacher
12. Paul di Resta
13. Pastor Maldonado
14. Bruno Senna
15. Rubens Barrichello
16. Vitaly Petrov
17. Kamui Kobayashi
18. Heikki Kovalainen
19. Jarno Trulli
20. Sergio Perez
21. Jerome D’Ambrosio
22. Timo Glock
23. Daniel Ricciardo
24. Narain Karthikeyan