Hij heeft volgens eigen zeggen acht banen in één, Carl Baxter. Brit, grijze haren en baard, inmiddels achttien jaar werkzaam bij Ferrari in de zogenaamde media-unit. Baxter is er gastheer voor journalisten.

Hij is wel vijf keer de hele wereld overgevlogen, heeft honderdduizenden airmiles verzameld. Veel van huis, maar smoorverliefd op zijn werk. Nog steeds, na achttien jaar. In het onvermijdelijke rood met dat unieke logo.

De keuken van Ferrari staat in het rennerskwartier hoog aangeschreven. De pasta’s (vers gemaakt uiteraard) zijn altijd op smaak, de salades ongeëvenaard en gastvrijheid staat er hoog in het vaandel. Achter de toog is Baxter al bijna twee decennia hét gezicht. ,,Ik ben een loyaal mens,’’ bekent de Brit. Hij fabriceert de espresso, maakt voor iedereen tijd, runt de tent die hij ook opbouwt, afbreekt en transporteert. Hij maakt lange dagen. ,,Vanochtend ging de wekker om tien over zes. Als we geluk hebben, zijn we om elf uur vanavond weer in het hotel. Zondagnacht breken we het motorhome af, werken we de hele nacht door. ’s Ochtends snel even douchen in het hotel en dan in een slaapbus meteen door naar Monza.’’ Daar begint het hele proces dinsdag opnieuw.

Maar Baxter klaagt niet. Zijn baan is zijn lust en zijn leven. Soms is hij zeven weken achtereen op pad. Vervelend? ,,Nee hoor. Dat hoort bij het werk. Ik leg me er bij neer. Dat is het gemakkelijkste.’’ Maar een relatie onderhouden is volgens hem (‘ik wil niet op de foto’) bijna onmogelijk. Het werk gaat bij hem nu eenmaal voor een liefje.

In achttien jaar tijd maakte hij van alles mee. Hij praat vol ontzag en bewondering over Michael Schumacher. Dat waren nog eens tijden, Baxter was in de gloriejaren niet bij het podium weg te slaan. ,,Schumacher was slim, zette met kleine dingen iedereen in het team naar zijn hand.’’ Ook het ‘gewone’ personeel, bevestigt Baxter. ,,We kregen met kerst een kaartje. We hebben allemaal ook een keer een TomTom van hem gekregen. Alonso was ook goed voor iedereen.’’

Dat waren nog eens tijden. Baxter hoopt ze snel weer mee te maken.