*

F2: De Vries naar kampioensteam Prema

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

11 maanden geleden

F2: De Vries naar kampioensteam Prema

Nyck de Vries rijdt volgend seizoen voor Prema in het FIA Formule 2-kampioenschap. Daarmee is de Nederlander nu al een van de titelkandidaten voor 2018.

Het gerucht over een overstap van De Vries naar het Italiaanse team zong al een tijdje rond en werd daags na de laatste Formule 2-race van 2017 bevestigd. “Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Nyck”, zegt Prema-teambaas Rene Rosin. “Hij is een groot talent en ik reken erop dat we volgend jaar samen kunnen vechten om de titel.” Prema won dit seizoen met Charles Leclerc het kampioenschap.

Eerder maakte Prema al bekend dat de Indonesiër Sean Gelael in 2018 voor het team zal rijden. Daarmee is vooral de financiële toekomst van het team gewaarborgd: Gelael wordt stevig gesponsord en reed dankzij zijn geldschieters al een paar vrije trainingen voor het Formule 1-team Toro Rosso.

De Vries sloot gisteren zijn eerste seizoen in de Formule 2 af als zevende. De 22-jarige coureur begon het seizoen bij Rapax, maar wisselde halverwege naar Racing Engineering. Hij behaalde vijf podiumplaatsen en won de sprintrace in Monaco. “Ik ben dolblij dat ik in 2018 voor een gerenommeerd team als Prema mag rijden en ijk erg uit naar het komende seizoen”, aldus De Vries.

Lees meer over

F2 Nyck De Vries Prema