McLaren-ceo Ron Dennis werkt er achter de schermen nog altijd aan om een meerderheidsbelang in de McLaren Group te bemachtigen, maar moet dat voor eind november rond hebben. Dat meldt SpeedWeek.

Dennis keerde in januari van 2014 terug aan het roer bij zowel het Formule 1-team van McLaren als de overkoepelende McLaren Group, na wat door de BBC als een ‘paleisrevolutie’ werd omschreven. Hij zou daarbij ook een deal hebben gesloten om een meerderheidsbelang in de McLaren Group te nemen en tot eind november 2015 de tijd hebben het geld bij elkaar te krijgen om de benodigde aandelen over te nemen, zo bericht SpeedWeek.

Lukt dat laatste niet, dan kan Dennis de controle wel weer eens verliezen indien de andere aandeelhouders hun steun terugtrekken. Dennis zelf heeft 25 procent van de McLaren Group in handen, net als Mansour Ojjeh. De Bahreinse investeringsmaatschappij Mumtalakat bezit de resterende 50 procent.

Om een meerderheidsbelang te nemen, zou Dennis volgens uiteenlopende schattingen tussen de 275 en 325 miljoen euro moeten neertellen. Dat Dennis mede-investeerders nodig heeft om een dergelijk bedrag bij elkaar te krijgen, mag geen wonder heten. De Engelsman is dan ook al enige tijd bezig geïnteresseerde partijen te vinden.

Een interessante opmerking die SpeedWeek hierbij maakt, is dat er ‘drie grote Japanse bedrijven’ zijn die McLarens motorleverancier Honda graag de Formule 1 in zouden willen volgen als sponsor van het team uit Woking.

Deze ondernemingen houden zich daarbij vooralsnog echter bewust op de achtergrond en wachten volgens SpeedWeek eerst af of Dennis de overname rond krijgt – en zo ja, met welke partijen hij in zee gaat – alvorens ze definitief besluiten wel of niet de Formule 1 in te stappen.