McLaren-directeur Ron Dennis erkent dat er nog een lange weg te gaan is voor zijn team en motorleverancier Honda, maar is er zeker van dat McLaren en Honda zich wel op het pad naar succes bevinden.

McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button slaagden er afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Maleisië niet in de finish te halen, maar volgens Dennis was het toch een goed weekend, aangezien het team een stuk beter tempo aan de dag wist te leggen dan eerder in Australië.

“We hebben genoeg positiefs meegenomen uit Sepang”, vertelt Dennis aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Op bepaalde delen van de baan waren we namelijk behoorlijk snel, terwijl Fernando en Jenson lovend waren over hoe de auto het in snelle bochten en onder het remmem deed.”

Dennis weet verder zelfs de door motorproblemen veroorzaakte dubbele uitvalbeurt nog in een positief licht te zien: “De basiscomponenten van de motor zijn niet beschadigd omdat we op tijd wisten dat er een probleem was en Fernando en Jenson dus naar binnen riepen.”

“We kunnen deze krachtbronnen daarom ook grotendeels weer gebruiken voor de volgende Grand Prix, al moeten er uiteraard wel een aantal onderdelen vervangen worden”, zo laat Dennis weten.

De McLaren-topman draait er verder niet omheen dat McLaren en Honda er nog niet zijn. “Maar we komen er wel”, benadrukt hij. “De weg naar boven is steil en uitdagend, maar we doen er samen met Honda alles aan om de top te bereiken en zullen sneller bovenaan staan dan veel mensen nu denken.”

Dennis benadrukt verder nog maar eens dat de steun van een fabriekspartner zoals Honda essentieel is, want zonder is het volgens hem onmogelijk om tegenwoordig nog om wereldtitels mee te doen, hetgeen het uiteindelijke doel is.

Voor de korte termijn weet Dennis echter dat McLaren genoegen moet nemen met stapsgewijze vooruitgang, waarbij hij verwacht een flinke stap te zien als de Formule 1 – na de Grands Prix in China en Bahrein – over iets meer dan een maand in Europa aan de slag gaat.

Honda
Behalve dat Dennis er vertrouwen in heeft, is ook Honda-topman Yasuhisa Arai ervan overtuigd dat het harde werk zich zal uitbetalen. “We weten dat we nog een flinke berg te beklimmen hebben, maar we gaan stap-voor-stap richting de top en staan voor ons gevoel inmiddels al wel halverwege.”