McLaren-ceo Ron Dennis is van mening dat het testverbod weinig bijdraagt aan het reduceren van de kosten en het teams die niet competitief zijn zeer moeilijk maken om vooruit te komen.

Sinds 2009 is er een testverbod van kracht in de Formule 1, wat betekent dat er alleen nog maar op het circuit getest mag worden tijdens van tevoren door de FIA ingeroosterde gezamenlijke testsessies. Sindsdien zijn er ook steeds meer regels ingevoerd om het gebruik van windtunnels en CFD aan banden te leggen. Dit is allemaal gedaan met oog op kostenbesparing, maar volgens Dennis werken deze restricties grotendeels averechts.

Gevraagd door Motorsport.com of de regels het lastig maken voor McLaren om naar voren te komen, antwoordt Dennis namelijk dat zijn ‘grootste frustratie’ wat de regels betreft is dat ‘alles dat is ingevoerd om de kosten te reduceren, de uitgaven juist hebben doen toenemen’. “En dat komt vooral omdat we nu eindeloos tests uitvoeren in de fabriek en op testbanken.”

“Ik zou liever weer het circuit op gaan”, vervolgt Dennis, die ook het gebruik van windtunnels en CFD weer vrijgegeven wil zien: “Want als je niet competitief bent, moet je een enorme ontwikkelingsslag maken en de huidige regels maken dat enorm lastig.”