McLaren heeft op het circuit een rampjaar gehad, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om het team te verbeteren. En daar horen enkele technische versterkingen bij, verklapt ceo Ron Dennis.

In gesprek met Motorsport.com vertelt Dennis dat McLaren ‘hard heeft gewerkt’ om haar technische team te verbeteren. “Op termijn zal dat zichtbaar worden en vruchten afwerpen. Dat we het team een kwaliteitsimpuls hebben gegeven, zal duidelijk worden zodra mensen echt bij ons aan de slag gaan.”

Dennis zinspeelt er daarbij op dat er enkele toekomstige aanwinsten zijn die door hun huidige teams met verlof zijn gestuurd – of wiens contracten eerst officieel moeten aflopen – voor ze bij McLaren in Woking aan de slag mogen gaan.

“Het is tegenwoordig echt een kunst in de Formule 1 om een teamlid dat wil overstappen vast te houden. Als je het over een topaanwinst hebt, dan is het heel normaal dat je een jaar moet wachten voor zo iemand voor je aan het werk kan.”

“Veel teams zijn immers rijk genoeg om zo iemand – nadat deze heeft aangegeven te willen vertrekken – nog een jaar in dienst te houden, maar alleen maar thuis te laten zitten of iets te laten doen dat niet direct met de Formule 1 te maken heeft.”

Ondanks de tegenvallende resultaten van de afgelopen drie seizoenen denkt Dennis dat McLaren als team sterker is geworden. Het heeft volgens de Brit met chief engineer Phil Prew weliswaar een belangrijke werknemer aan Mercedes verloren, ‘maar over het algemeen is ons technische team de laatste twee jaar beter geworden’. “Als ik kijk naar wie we kwijt zijn geraakt en wie er bij zijn gekomen, slaat de balans absoluut positief uit”, aldus Dennis.