McLaren-kopstuk Ron Dennis heeft zijn coureur Jenson Button aangespoord om zijn teamgenoot Kevin Magnussen met grotere regelmaat te verslaan, maar verwacht van Magnussen juist dat hij Button het leven zo lastig mogelijk maakt.

In gesprek met Sky Sports vertelt Dennis dat hij denkt dat het promoveren van Magnussen uit het McLaren Young Driver Programme naar een racezitje een goede zet is geweest, omdat hij denkt dat de komst van de Deen Button heeft wakker geschud.

“Ik ben er zeker van dat we de juiste keuze hebben gemaakt met Kevin”, herhaalt de McLaren-kopman, die van Magnussen verwacht dat hij Button onder druk zet, terwijl hij aan de andere kant juist weer van Button verwacht dat hij Magnussen verslaat, zo legt hij uit.

“Jenson is een wereldkampioen, dus het minste wat je van hem mag verwachten is dat hij zijn teamgenoot stelselmatig verslaat”, stelt McLarens ceo, die tevreden over de coureurs is omdat ze hun best doen, maar wel – op typisch Ron Dennis-achtige wijze – laat weten dat ze natuurlijk altijd nog meer hun best kunnen doen door hun respectievelijke taken nog beter te vervullen.

Hoewel de teksten van Dennis als enigszins waarschuwend kunnen worden opgevat, benadrukt de Engelsman dat hij geen klimaat wil creëren waarin mensen zich ‘bedreigd’ voelen. “We willen races winnen en doen er alles aan dat voor elkaar te krijgen. Verandering hoort daar soms bij, maar het is niet de bedoeling dat onze engineers en coureurs bang worden dat hun posities op de tocht staan.”

Afsluitend kan Dennis echter niet ontkennen dat hij er naar streeft ‘de best mogelijke coureurs in onze auto’s te hebben’. “Maar dat is ook een kwestie van beschikbaarheid. Wij respecteren de contracten die onze rivalen met hun rijders hebben, maar als bijvoorbeeld Lewis Hamilton of een andere topcoureur vrij is om in 2015 voor ons te rijden, zouden we dat natuurlijk graag zien gebeuren.”

Opties
Mochten er zich geen betere opties aandienen voor McLaren, dan lijkt het langer vastleggen van haar huidige coureurs een formaliteit voor het team uit Woking, zo heeft racing director Eric Boullier tussen neus en lippen door aangegeven aan Sky Sports.

“We evalueren de situatie nog, maar er staan enkele opties in de contracten van onze huidige rijders waar we eventueel gebruik van kunnen maken, dus we hebben geen haast met het nemen van beslissingen”, aldus Boullier.