Met de derde startplek voor de Grand Prix van Rusland prijst Valtteri Bottas zich tevreden. Zijn Williams-teamgenoot Felipe Massa is dat zeker niet: hij kwalificeerde zich slechts als vijftiende.

Dat Bottas in Q3 meedeed om een plekje op de eerste twee startrijen terwijl Massa in Q2 bleef steken, verklaart laatstgenoemde tegenover de BBC als volgt: “Ik had in mijn eerste twee vliegende rondjes last van verkeer. Er kwamen steeds mensen uit de pits, waardoor ik op de rem moest trappen. Mijn laatste vliegende rondje was uiteindelijk in totaal mijn vijfde ronde op hetzelfde setje banden en de achterbanden waren daardoor niet goed meer.”

“Ik had in dit beslissende rondje zodoende veel last van overstuur en kon er niet veel meer van maken. Erg spijtig, want de auto was goed”, weet Massa, die de problemen met het verkeer zijn team niet aan wil rekenen: “Dat zou niet terecht zijn. Maar frustrerend is het wel.”

In de andere Williams FW37 had Bottas een probleemloze sessie, waarin hij op 0.799 seconde van snelste man Nico Rosberg op de derde plek eindigde. “Dit is een goede startplek voor de race van zondag”, zegt de coureur die niet uitsluit dat Williams het rivaliserende Ferrari – dat haar coureurs als vierde en vijfde zag eindigen – ook dan kan kloppen: “Op basis van vandaag lijkt het er in ieder geval op dat we sneller zijn. We mogen dus tevreden zijn.”