Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo vergelijkt Leclerc met een ‘jonge Niki Lauda’. De Italiaan denkt dat het goed is voor Ferrari om twee eerste coureurs te hebben, nu Leclerc op weg is om eerste coureur te worden. Daarnaast is hij van mening dat Sebastian Vettel niet afgeschreven moet worden als tweede coureur.

Di Montezemolo zegt dat de houding van Leclerc, en voornamelijk de manier waarop hij leert van zijn fouten, hem doen denken aan een ‘jonge Niki Lauda’. ”Ik denk dat Charles, zelfs vorig jaar, in staat is om met een niet zo competitieve auto snel te zijn zonder fouten te maken. Met Ferrari is dat natuurlijk anders, maar hij heeft slechts een paar fouten gemaakt”, sprak di Montezemolo gisteren de duizenden tifosi toe tijdens het 90 Years of Emotions evenement in Milaan.

Lees ook: In beeld: Ferrari viert negentigste verjaardag en Italiaanse Grand Prix tijdens ’90 Years of Emotions’

”Hij is net als Lauda in het begin, hij is zich er alleen bewust van waarom hij een fout maakte en hoe hij die in de toekomst kan voorkomen”, vervolgt de Italiaan. ”Ik denk dat hij een intelligente en snelle coureur is. Niet alleen over één ronde, maar een hele race zoals je hebt gezien”, verwijst di Montezemolo naar de eerste overwinning van Leclerc, afgelopen weekend in België. ”Ik denk dat hij misschien wel de beste vertegenwoordiger is van de nieuwe generatie coureurs, wat heel belangrijk is voor de Formule 1.”

Foto: Motorsport Images

‘Vettel geen tweede coureur’
Di Montezemolo denkt dat Vettel zeker terug kan keren naar zijn top, ondanks dat zijn jongere teamgenoot Leclerc in België de eerste overwinning van het seizoen voor de Italiaanse renstal pakte. Di Montezemolo zegt dat de Duitser van cruciaal belang was voor de overwinning van Ferrari op Spa-Francorchamps, en dat zijn rol dus niet onderschat moet worden.

”Sebastian was cruciaal voor de overwinning”, sprak di Montezemolo. ”Zonder Sebastian had Leclerc niet zomaar de race gewonnen. Hij wist een lange tijd Hamilton op te houden. Sebastian is in mijn optiek nog steeds heel erg goed. Ik denk dat de combinatie van de twee coureurs heel goed is”, aldus di Montezemolo.

Lees ook: Geen nieuwe rolverdeling bij Ferrari: ‘Teambelang blijft voorop staan’

De voormalig Ferrari-president hoopt dat Vettel al in Monza kan laten zien dat hij nog steeds erg goed is. ”In het gewone leven heb je soms wat lastigere momenten. Ik weet zeker dat Vettel de kenmerken heeft om snel terug te keren. Ik hoop heel snel, en ik hoop binnen een aantal dagen”, aldus di Montezemolo.

Op de vraag of Leclerc nu de nieuwe nummer één is binnen Ferrari en Vettel , antwoordt di Montezemolo: ”Vettel is geen nummer twee. Leclerc is op weg om eerste coureur te worden, dus het is goed om twee eerste coureurs te hebben”, aldus de Italiaan.