*

Geen nieuwe rolverdeling bij Ferrari: ‘Teambelang blijft voorop staan’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 september 2019 11:09

Geen nieuwe rolverdeling bij Ferrari: ‘Teambelang blijft voorop staan’
Motorsport Images

Charles Leclerc heeft de ban gebroken voor Ferrari en de Scuderia’s eerste overwinning van het seizoen geboekt. De jonge Monegask drukt ook steeds steviger zijn stempel op het team, maar volgens teambaas Mattia Binotto is het niet zo dat Leclerc nu ineens de kopman is en teamgenoot Sebastian Vettel de tweede coureur.

Lees ook: Uitloopstrook Koen Vergeer: Leclerc wordt in Monza als verlosser binnengehaald

Het teambelang blijft namelijk voorop staan, verklaart Binotto. “Het team heeft de prioriteit”, verwijst hij verhalen over een nieuwe nummer één en twee rol binnen de renstal naar het rijk der fabelen. “Dat is vanaf het begin van het jaar al zo. We bekijken en bespreken de situatie altijd met het oog op hoe we de meeste punten kunnen scoren voor het team. Dat doen we van race-op-race.”
(tekst loopt door onder de foto)

Afgelopen weekend in België was dat door Vettel een (te) vroege eerste stop te laten maken en daarna als een soort buffer te laten fungeren voor Leclerc, die de race won. Vettel omschreef zijn rol na afloop als die van ‘rijdende blokkade’, maar werd wel hartelijk bedankt door teamchef Binotto: “Bravo Seb. Geen makkelijke race. Je hebt er alles aan gedaan. Je hebt ons goed geholpen.”

Lees ook: Vettel speelt het teamspel: ‘Ik probeerde Leclerc een buffer te geven’

Dat Ferrari Vettel in ronde 27 – nadat Leclerc inmiddels ook een pitstop had gemaakt – sommeerde om voor zijn snellere teamgenoot aan de kant te gaan, was volgens Binotto louter om het onvermijdelijke te bespoedigen: “Want door het verschil in strategie had Leclerc hem toch wel ingehaald. We wilden echter geen tijd verliezen.” Zo was ook deze beslissing, zo benadrukt Binotto, “in het belang van het team.”