Voor Ferrari was het een goed weekend, voor Sebastian Vettel was het dat niet. Althans zo voelt de Duitser het zelf aan. Vettel, gestart vanaf plek twee, voelde dat het niet zijn dagje was. Uiteindelijk kwam hij als vierde over de meet. “Het enige wat ik kon doen, was het team helpen.”

Sebastian Vettel zal niet erg tevreden terugblikken op zijn weekend op Spa-Francorchamps. Op zaterdag moest de Duitser de eerste startplek aan zijn teamgenoot laten, op zondag haalde hij zelfs het podium niet terwijl Leclerc de race won. “Voor het team is het een goed weekend geweest, maar voor mezelf ben ik niet blij”, geeft Vettel toe.

© Motorsport Images

Lees ook: Albon na eerste race voor Red Bull: ‘Wagen kwam pas tot leven op de softs’

Vettel, die vertrok vanaf de eerste startrij, had zijn dagje niet. “Ik had problemen met de banden, iets wat ik normaal gezien nooit echt heb”, legt hij uit. “Dan wordt het echt een moeilijke race. Het enige wat ik kon doen, was het team helpen.”

Die hulp bood Vettel door Lewis Hamilton na zijn pitstop zo lang mogelijk achter zich te houden. “Ik hield Hamilton zo lang achter me als ik kon. Op die manier probeerde ik Charles (Leclerc, red.) een buffer te geven. Meer kon ik echt niet doen”, aldus een teleurgestelde Vettel.

Lees ook: Norris ziet vijfde plek door vingers glippen: ‘Enorm teleurgesteld’