Alexander Albon heeft zijn eerst race voor Red Bull afgesloten op de vijfde plaats. De Thai, die vertrok vanaf plek achttien, ging in de laatste ronde voorbij Sergio Perez om naar zijn beste resultaat ooit te rijden. “De laatste ronden waren erg tactisch.”

Ondanks een vijfde plaats tijdens zijn Red Bull-debuut lijkt Albon niet helemaal tevreden. “Ik kijk met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd. Tijdens de eerste helft van de race had ik echt moeite met de banden”, klinkt Albon zelfkritisch aan de microfoon van Sky Sports. “Tijdens mijn stint op de mediums voelde het alsof ik nergens was.”

Lees ook: Leclerc na eerste F1-overwinning: ‘Moeilijk om te genieten tijdens zo’n weekend’

“Ik had verwacht meteen veel wagens in te kunnen halen, maar dat gebeurde niet”, gaat Albon verder. “Uiteindelijk kwam de wagen pas echt tot leven op de softs.” In de laatste ronde van de race slaagde de Thai er nog in voorbij Sergio Perez naar de vijfde plaats te gaan. “De laatste ronden waren erg tactisch. We speelden het ‘DRS-spelletje'”, omschrijft Albon de eindfase van zijn race.

“De Racing Point was zo snel op de Kemmel Straight, dat dit de enige manier was”, legt de Red Bull-coureur uit. “Ik moest vlak achter hem zitten, en DRS hebben.” Albon slaagde in zijn opzet en kon de Mexicaan zo in de laatste ronde verschalken, al moeten beide coureurs zich nog melden bij de stewards voor een incident aan de Bus Stop-chicane.

Lees ook: Leclerc draagt eerste overwinning uit zijn carrière op aan Anthoine Hubert