Dertien races voor Ferrari heeft Charles Leclerc ervoor nodig gehad, maar op Spa was het eindelijk prijs: zijn eerste overwinning in de Formule 1. In een weekend waarin Ferrari domineert, rondt de Monegask het werk af. Toch is Leclerc ingetogen na zijn eerste overwinning, die hij opdraagt aan de overleden Anthoine Hubert.

“Dit is een kinderdroom die uitkomt, maar het is moeilijk om te genieten tijdens zo’n weekend”, is Leclercs eerste reactie aan David Coulthard. “We hebben een vriend verloren. Daarom draag ik deze overwinning op aan Anthoine (Hubert, red.).” Leclerc is een generatiegenoot van de overleden F2-coureur. “We raceten vaak tegen elkaar in de opstapklassen, samen met Gasly en Ocon”, aldus een ingetogen Leclerc.

Lees ook: Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’

Ferrari domineerde het hele weekend in België, maar aan het einde van de race leek Hamilton Leclerc toch nog te kunnen bedreigen. “Het was een moeilijke race, ik had problemen met de banden naar het einde toe”, legt Leclerc uit. “In tegenstelling tot Boedapest had ik ze gelukkig wel goed genoeg gespaard, want Lewis (Hamilton, red.) naderde snel in de slotfase. Ik ben blij dat ik hem achter me kon houden.”

Voor Ferrari is het de eerste overwinning van het seizoen, al had die al veel eerder kunnen komen. Daar lijkt Leclerc niet aan te willen denken. “We moeten tevreden zijn. Dit was een goed weekend voor ons, met mijn pole positie en overwinning”, besluit Leclerc.

Lees ook: Met die ene klap valt de hele paddock stil: ‘Anthoine was eigenlijk veel te aardig om coureur te zijn’