McLaren zal België verlaten met een flinke kater. Voor Carlos Sainz eindigde de race voordat die echt was begonnen. Daarna leek Lando Norris de eer van het Britse team hoog te houden met een vijfde plek, om in de laatste ronde stil te vallen. Ontgoocheling overheerst.

Lees ook: Leclerc draagt eerste overwinning uit zijn carrière op aan Anthoine Hubert

De race van Carlos Sainz zat er gauw op. De oorzaak: “Een probleem met het vermogen van de wagen”, vertelt hij aan Ziggo Sport. We verloren al vermogen toen we naar de grid reden. We probeerden het nog op te lossen, maar dat lukte niet.” Vervolgens zag de Spanjaard zijn teamgenoot in de laatste ronde uitvallen, rijdend op de vijfde plek. “Arme Lando, het zou heel mooi voor hem zijn geweest.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

‘Gebeurt te vaak’
“Ik weet niet wat ik moet zeggen”, begint Norris tegen Ziggo Sport. Teleurstelling overheerst bij de jonge Brit. “Ik heb heel hard geschreeuwd op de radio, dus sorry voor mijn engineers. Ik zou heel lang vijfde worden, mijn beste finishplek ooit. Het zag er zo mooi uit, maar ik haalde het niet tot het einde.”

Voor McLaren is het nog niet duidelijk waar het probleem lag. “We zijn het nog aan het onderzoeken, maar ik verloor vermogen”, vertelt Norris. Om toe te voegen: “Dit gebeurt te vaak dit seizoen.”

Foto: Motorsport images.