Ferrari-president Luca di Montezemolo is ervan overtuigd dat Felipe Massa dit jaar gaat laten zien waarom Ferrari de coureur heeft behouden. “Hij gaat het vertrouwen in hem zeker terugbetalen”, aldus de Italiaan.

Di Montezemolo is dan ook van mening dat Ferrari Massa niet zomaar aan de kant kon zetten. “In deze vorm is hij van waarde voor ons team. Waar vind je trouwens deze dagen een geschikte vervanger? Alle goede coureurs hebben ergens anders onderdak gevonden. Hij en Alonso voelen zich goed nu. Dat is voor mij een hele geruststelling.”

De Italiaanse renstal hanteert een duidelijk systeem van eerste en tweede coureur. Het is geen geheim dat Fernando Alonso de kopman is. “Alonso is voor de tweede keer sinds hij bij ons is vicewereldkampioen geworden. Ons belangrijkste doel is daarom dit jaar dat we met de topdrie teams meekunnen en onze auto voor elke Grand Prix verbeteren. We begonnen vorig jaar te slap. Dat moet dit jaar beter.”

Dat de Ferrari-president de uitspraken over Massa vlak voor aanvang van de eerste Grand Prix doet, kan geen toeval zijn. Toen de Braziliaan vorig jaar onder druk stond, door de goede resultaten van Pérez, werden zijn uitslagen steeds minder. Vanaf het moment dat zijn zitje voor 2013 zeker was en hij dus weer zelfvertrouwen had, ging de vicewereldkampioen van 2008 weer beter presteren.