Goed, hij steunt Felipe Massa openlijk en spreekt zijn vertrouwen in hem uit, maar dat betekent niet dat Luca di Montezemolo geen resultaten van de coureur verwacht: “Felipe moet zich gaan bewijzen”, waarschuwt de Ferrari-topman.

In gesprek met de Gazzetta dello Sport geeft Di Montezemolo een duidelijk gesprek af aan Massa, en dat is dat deze volgend jaar moet gaan presteren, want anders wordt zijn eind 2012 aflopende contract niet verlengd.

“Laten we maar zeggen dat Felipe zichzelf volgend jaar moet bewijzen”, draait Di Montezemolo er niet omheen. “We verwachten veel van hem in 2012, want we gaan dan ook kijken hoe we daarna verder gaan”, waarschuwt de Italiaan verder.

Zoals wel vaker verzacht Di Montezemolo zijn waarschuwing ook gelijk met een aantal zoete woordjes aan het adres van de coureur. “Felipe maakt al lange tijd deel uit van ons team. Hoewel hij dit jaar weinig succes heeft gekend en geluk heeft gehad, zetten we geen vraagtekens bij de kwaliteiten van een coureur die drie jaar geleden nog bijna kampioen werd en altijd snel en competitief is.”

Di Montezemolo lijkt dus wel in Massa’s inherente kwaliteiten te geloven, maar roept de coureur bij deze op om vaker te laten zien waartoe hij in staat is. Over de kwaliteiten en prestaties van Massa’s teamgenoot Fernando Alonso is de president van het beroemde Italiaanse merk daarentegen eenduidig: “Hij is de beste coureur ter wereld.”