Ferrari-president Luca di Montezemolo snapt de kritiek op zijn beslissing om de (in de Formule 1 onbekende) Marco Mattiacci als teambaas van Ferrari aan te stellen niet en heeft zijn keuze verdedigd.

Ferrari maakte op maandag bekend dat Stefano Domenicali niet langer werkzaam is als teambaas van de Scuderia en dat Marco Mattiacci, tot daarvoor president van Ferrari Noord-Amerika, zijn opvolger is.

Op de aanstelling van de in de Formule 1 totaal onbekende Mattiacci is – zeker in Ferrari’s thuisland Italië – met enige scepsis gereageerd, maar volgens Di Montezemolo is er geen reden om te twijfelen aan zijn keuze voor Mattiacci en de bekwaamheid van de nieuwe teambaas.

“Ik heb besloten om voor een jonge manager te gaan waarin ik veel vertrouwen heb”, zo pareert Di Montezemolo de kritiek in de Gazzetta dello Sport. “Ik ben er echt zeker van dat Marco de juiste keuze is en zal daar ook de verantwoordelijkheid voor dragen”, belooft Di Montezemolo, die Mattiacci ‘zal helpen door me net als in het verleden weer meer met het team en de Formule 1 bezig te houden’.

Di Montezemolo benadrukt verder dat hij het belangrijk vond voor iemand te gaan die het merk Ferrari goed kent. “Ik voelde er weinig voor de halve wereld af te speuren voor een ‘huurling'”, verklaart de Ferrari-president, die meent dat Mattiacci’s gebrek aan technische kennis geen issue zal zijn: “We hebben genoeg technici en andere getalenteerde mensen rondlopen”, zo wijst hij dat van de hand.

Di Montezemolo maakt tot slot duidelijk dat hij van Ferrari’s andere belangrijke spelers verwacht dat ze ‘gepast zullen reageren’ op de veranderingen binnen het team en beklemtoont daarbij dat iedereen bij Ferrari ‘de mouwen moet opstropen’: “We moeten weer een winnend team worden, hetgeen onder leiding van Mattiacci zeker gaat lukken”, besluit hij.