Paul di Resta fungeert ook komend seizoen als officiële reservecoureur van Williams. De voormalig F1-coureur voor Force India staat paraat mochten Felipe Massa of Lance Stroll een race moeten missen.

Di Resta begon in 2009 zijn Formule 1-carrière als testrijder bij Force India. Nadat hij in 2010 de DTM-titel behaalde, promoveerde hij in 2011 tot racecoureur bij Force India. In drie seizoenen verzamelde hij 121 punten. Nadat Force India niet langer een beroep deed op zijn diensten, keerde Di Resta terug in de DTM, maar met minder succes.

Williams lijfde Di Resta vorig jaar in als reservecoureur. De Schot hoefde niet in actie te komen, maar bracht wel veel tijd door met het team en in de simulator om op ieder moment in te kunnen stappen mocht dat nodig zijn. Di Resta zegt ernaar uit te kijken ook de Williams FW40 te leren kennen en vertrouwd te raken met de vernieuwde Formule 1-auto’s.

Adjunct-teambaas Claire Williams noemt de ervaring van Di Resta een toegevoegde waarde voor het team. “Het is geweldig dat hij bij ons blijft. Zijn kennis van de Formule 1 is veel waard, zeker vanwege de nieuwe regels voor 2017. Hij heeft veel voor ons betekend afgelopen seizoen en het is geweldig dat we verder met hem kunnen samenwerken.”