*

Di Resta: ‘Hoop dat ik me heb laten zien met invalbeurt’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 augustus 2017 12:43

Di Resta: ‘Hoop dat ik me heb laten zien met invalbeurt’
Racepictures

Williams-reserve Paul di Resta hoopt dat hij met zijn invalbeurt in Hongarije heeft bewezen in de Formule 1 thuis te horen. Als vaste coureur, of op z’n minst als reserve.

Di Resta nam afgelopen weekend in de kwalificatie en race de auto over van de zieke Felipe Massa. De Schot deed dat naar behoren, waarna Williams vol lof was over de professionele job die hij had gedaan.

Gevraagd door Autosport of hij nu weer een speler op de rijdersmarkt is, nadat hij zijn vaste racezitje bij Force India eind 2013 verloor, antwoordt Di Resta dat hij dat geweldig zou vinden.

“Je weet het nooit, maar het zou super zijn. Het is geen geheim dat ik Formule 1 wil rijden en ik hoop dat ik op z’n minst heb laten zien dat er met mij een betrouwbare reserve in de paddock rondloopt.”

Na zijn invalbeurt in Hongarije staat de teller op 59 Grands Prix en 121 punten voor Di Resta.

Di Resta had voor de kwalificatie in Hongarije niet eerder met een 2017-bolide gereden en zijn ervaring met een V6-turbokrachtbron was tot dat weekend beperkt tot een ronde of tien met een 2014-Williams.

Di Resta kwalificeerde zich op de Hungaroring als negentiende, op ruim zeven tienden van vaste kracht Lance Stroll. In de race haalde hij de finish niet door een olielek.

Sinds het verliezen van zijn racezitje bij Force India, eind 2013, heeft Di Resta in de DTM geracet. Hij heeft sindsdien twee races gewonnen in de klasse waarin hij eerder, in 2010, kampioen werd.

Lees meer over

Di Resta Williams