Mocht Lewis Hamilton vertrekken bij McLaren, dan staat Paul di Resta bovenaan het lijstje met kandidaten om hem op te volgen. Dat bericht het Britse Autosport.

Hamiltons contract met McLaren loopt aan het eind van dit seizoen af, maar volgens Autosport vlotten de onderhandelingen tussen het team en de coureur nog niet heel erg. Het grootste probleem schijnt te zijn dat Hamilton en zijn managemenbureau XIX Entertainment teveel geld vragen – zo’n 125 miljoen euro voor vijf jaar, oftewel 25 miljoen per seizoen – en dat McLaren niet zoveel wil betalen.

Wat ook nog meespeelt, is de relatie tussen Hamilton en McLaren. Na een teleurstellend 2011, waarin het niet altijd boterde tussen het team en de coureur, begon Hamilton vol goede moed aan 2012. De Engelsman presteert nu weer prima, maar ergert zich er juist aan dat McLaren dit jaar al behoorlijk wat fouten heeft gemaakt die hem punten hebben gekost.

Mocht bovengenoemde er toe leiden dat Hamilton na dit seizoen vertrekt bij McLaren, dan staat Force India-coureur Di Resta op poleposition om zijn stoeltje over te nemen, zo bericht Autosport. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zou de Schotse coureur hoog hebben zitten en heeft er in 2010 bovendien bij Force India op aangedrongen Di Resta aan te nemen als testrijder, waar de Schot in 2011 promotie maakte naar een racezitje.

Wat merkwaardig is aan deze situatie is natuurlijk dat de belangen van Di Resta behartigd worden door Anthony Hamilton, de vader van Lewis. Van onderhandelingen tussen Hamilton senior en Whitmarsh is echter nog geen sprake. McLaren zou namelijk pas om de tafel willen gaan zitten als het zeker is dat Lewis Hamilton vertrekt.

Di Resta staat overigens niet alleen bij McLaren op het kandidatenlijstje, maar ook bij Mercedes. Dat team ziet hem als de beoogde opvolger van Michael Schumacher, mocht de Duitser na dit jaar weer met pensioen gaan. Daarnaast is hij recentelijk ook in verband gebracht met Ferrari, waar Felipe Massa op de schopstoel zit.

Di Resta zelf heeft overigens een doorlopend contract bij Force India, maar dit kan uiteraard worden afgekocht. Force India-teambaas Vijay Mallya heeft namelijk al aangegeven dat hij niet dwars zal liggen als één van zijn coureurs naar een beter team kan vertrekken. “Ik weet zeker dat we dan iets kunnen regelen en op een vriendschappelijke manier uit elkaar kunnen gaan”, sprak hij onlangs.