*

Di Resta vervangt zieke Massa bij Williams

Daan de Geus

Daan de Geus

29 juli 2017 12:30

Di Resta vervangt zieke Massa bij Williams
Sutton Images

De Schot Paul di Resta vervangt de zieke Felipe Massa de rest van het weekend bij Williams. De Grand Prix van Hongarije wordt Di Resta’s eerste Formule 1-race sinds eind 2013.

Massa heeft last van een virus en voelde zich vrijdag na de vrije trainingen al niet lekker. De Braziliaan is toen ter check naar het medisch centrum op het circuit én een nabij gelegen ziekenhuis geweest, waar hij fit genoeg werd verklaard om zaterdag weer in te stappen.

Voorwaarde was wel dat Massa zich na de derde vrije training weer zou laten keuren, maar Massa was een ruim kwartier voor het eind van VT3 al uitgestapt en klaar. Massa, die zich niet goed voelt en last heeft van duizeligheid, heeft daarom besloten de rest van het weekend uit te zitten. Reserverijder Di Resta stapt zoals gezegd in plaats van Massa in.

Di Resta in actie voor Force India in 2013.

Di Resta, 31, heeft 58 Grands Prix en 121 punten achter zijn naam staan. Zijn laatste race reed hij eind 2013, voor Force India, het team waar hij sinds 2011 voor reed. In de jaren daarvoor was Di Resta ook al testcoureur voor dat team en reed hij – met veel succes en een titel als bekroning – in de DTM voor Mercedes. Nadat er eind 2013 geen plek op de Formule 1-grid meer voor hem was, keerde Di Resta terug in de DTM, bij Mercedes. Hij pakte daar de afgelopen vier jaar twee zeges en zes verdere podiumplekken.

Di Resta is sinds 2016 Williams-reserve. Hij heeft sindsdien alleen simulatorwerk gedaan, maar niet tijdens officiële tests gereden. Volgens Adam Cooper van Motorsport heeft Di Resta wel eens tussendoor met een 2014-Williams gereden, net zoals Lance Stroll regelmatig doet.

Di Resta mocht in Silverstone ook al rijden, toen als bestuurder van de tweezitter voor de F1 Experiences.

 

Lees meer over

Di Resta Massa Williams