Ferrari moet van zijn teambaas Stefano Domenicali hard aan het werk. “Anders wordt het voor Fernando Alonso erg lastig om wereldkampioen te worden”, zo stelt de Italiaan.

De Spanjaard verdedigt met nog zes races te gaan een voorsprong van 29 punten op Sebastian Vettel. Het is al een tijd duidelijk dat Ferrari niet de snelste auto van het veld heeft, maar dat Alonso vooral optimaal profiteert van pech en fouten van de concurrentie.

“Het is essentieel dat we een snellere auto aan Fernando geven”, aldus Domenicali na de race in Singapore, waar Alonso derde werd. “We moeten ervoor zorgen dat hij tot en met het einde van het jaar races kan winnen. Anders wordt het een lastig verhaal om kampioen te worden.”

Ferrari bracht een nieuwe achtervleugel mee naar Singapore. Na de vrije trainingen op vrijdag werd die weer ingewisseld door een oudere versie. De Scuderia probeert sneller te worden, maar dat lijkt vooralsnog niet te lukken. Domenicali is daar niet blij mee.

“We kunnen niet blijven terugvallen op de fouten die anderen maken. Dat is niet de goede aanpak”, meent de Italiaan. “Het is niet onmogelijk om kampioen te worden zonder nog een race te winnen. Voor ons is het echter essentieel dat Alonso vanaf nu nog Grands Prix wint.”

Alleen niet ten koste van alles. “We moeten bovenal een betrouwbare auto houden. In Monza hadden we wat problemen en in Singapore hadden we ook wat problemen kunnen hebben. Punten pakken is essentieel. Het komt keihard aan als je nu in een race uitvalt.”