Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is niet bang om Fernando Alonso in 2014 of 2015 aan een ander team, zoals McLaren, te verliezen.

Alonso wordt al sinds voor de zomerstop in verband gebracht met een overstap naar een andere renstal. Eerst was het kampioenschapsteam Red Bull waar de Spanjaard aan gekoppeld werd, waarop vervolgens – nadat Red Bull Daniel Ricciardo strikte en Ferrari Kimi Räikkönen binnenhaalde als Alonso’s nieuwe teamgenoot – McLaren werd genoemd als mogelijke nieuwe werkgever.

De tweevoudig wereldkampioen zelf heeft telkens volgehouden bij Ferrari te willen blijven, maar McLaren is – vooral via teambaas Martin Whitmarsh – openlijk naar Alonso blijven lonken.

Volgens onder meer de BBC en Sky Sports zijn de avances van McLaren zeer serieus en speelt ook de aanstaande komst (in 2015) van partner en motorleverancier Honda hierin mee, aangezien Honda tegen die tijd graag een absolute topper in de auto wil hebben en ook bereid is daaraan mee te betalen.

Domenicali
In interview met het Duitse Sport Bild heeft Ferrari-teambaas Stefano Domenicali daarom nog maar eens voor de goede orde herhaald dat Alonso ‘gewoon’ bij Ferrari blijft. “Ik ben niet bang om Fernando te verliezen, want zijn contract met ons loopt nog drie jaar lang door”, geeft Domenicali aan. “Alonso wil bovendien samen met ons winnen en wij ook met hem”, beklemtoont de teambaas.

McLaren
Wat de speculatie verder heeft gevoed (en nog steeds voedt), is dat McLaren nog geen tweede coureur voor 2014 heeft vastgelegd om de inmiddels wel gecontracteerde Jenson Button te vergezellen.

Sergio Pérez, Buttons huidige teamgenoot, heeft nog altijd goede kans om zijn zitje te behouden, maar het is duidelijk dat McLaren – zoals Whitmarsh afgelopen week ook aangaf in gesprek met Autosport – ‘geen haast heeft’ en de situatie eerst nog even wil aankijken en haar opties wil evalueren.