Stefano Domenicali denkt dat Fernando Alonso en Sebastian Vettel best samen in één team kunnen rijden. “Het zijn intelligente jongens”, aldus de Ferrari-teambaas.

Vettel heeft nog een verbintenis tot eind 2013 bij Red Bull, met een optie voor een langer verblijf. De geruchten dat hij overstapt Ferrari worden echter steeds hardnekkiger. Alonso staat daar nog tot eind 2016 onder contract.

Domenicali ziet Alonso als de snelste man van het huidige veld en is niet van plan zijn kopman in te wisselen, maar dat hoeft een eventuele komst van Vettel volgens hem niet in de weg te staan.

In een interview met de Duitse bladen Sport Bild en Auto Bild geeft Domenicali aan dat Alonso en Vettel volwassen genoeg zijn om met elkaar te kunnen samenwerken. Hij krijgt bijval van F1-baas Bernie Ecclestone, die ook aan het gesprek deelnam.

“Het zou geen probleem zijn”, zegt Ecclestone. “Beide coureurs zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze zullen allebei denken dat ze de ander de baas kunnen, aangezien ze veel zelfvertrouwen hebben. Het is aan de teambaas om ze gelijke kansen te geven.”

Ecclestone weet waarover hij praat. In 1979 had hij als teambaas van Brabham zowel Niki Lauda als Nelson Piquet onder zijn hoede. “Ik heb het simpel voor ze gemaakt”, vertelt Ecclestone. “Ik heb gezegd dat de snelste coureur de nummer één-status in het team zou krijgen.”