Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Lees ook: Door de lens van Peter: inzoomfoto’s van Verstappens beschadigde auto na tik Leclerc

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

“In deze foto zie je het oldskool-karakter van Interlagos terug. Op een moderne baan hoef je er niet aan te denken zo dichtbij te komen. Een van de weinige wijzigingen die wel aan Interlagos is gedaan, is het inrijden van de pitsstraat. De pitingang is naar voren gehaald en er is een chicane gelegd om de snelheid terug te brengen.”

De nieuwe opzet van de pitstraat zorgt er voor dat je als fotograaf op enkele centimeters kan komen van de auto’s. “De chicane ligt een heel stuk voor waar ik hier sta, maar Formule 1-coureurs hebben altijd haast en geven na die chicane weer vol gas en passeren je scherp insturend langs de vangrail met alweer meer dan tweehonderd op de teller. Het is heel intimiderend hier te staan, omdat je er zo bovenop staat.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Gluren bij de buren met Inspector Vettel

Charles Leclerc in zijn meest intimiderende voorkomen,: op hoge snelheid en op slechts enkele centimeters. Foto: Peter van Egmond

Luister ook naar onze podcast, elke maandag na de race bespreken wat FORMULE 1 op de plank heeft voor de komende editie. (iTunes)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.