Tijdens de uitzending van de Grand Prix van Japan is het nauwelijks in beeld geweest maar op foto’s van Peter van Egmond is de schade aan Max Verstappens auto goed te zien. 

Het ging mis in de eerste twee bochten van de race, de Nederlander had een uitstekende start en leek Leclerc buitenom te passeren. De Ferrari-coureur kreeg in bocht 2 echter flink last van onderstuur en gleed zo de rechterflank van Verstappens auto binnen.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Lees ook: Gefrustreerde Verstappen: ‘Wat moet hij nog meer doen om een straf te krijgen?’

‘Hele zijkant was kapot’
Na de touché kon Verstappen nog doorrijden, maar in ronde vijftien moest hij zijn Red Bull toch in de garage parkeren. “Ik had teveel schade”, verklaarde hij zijn uitvalbeurt. “Er was niet alleen een stuk uit, er zat ook een groot gat en mijn bargeboard zat los. Mijn hele zijkant was kapot.” De garagedeur ging dicht en van die schade was op televisie niet zoveel te zien.

Op Peter van Egmonds foto’s van zondagochtend en zondagmiddag is het verschil goed te zien. Op de eerste twee foto’s de schade na de touché, de derde foto is genomen tijdens de kwalificatie zondagochtend.