*

Door de lens van Peter: Het feestweekend van Mercedes in één foto gevangen

Redactie

Redactie

30 juli 2019 12:08

Door de lens van Peter: Het feestweekend van Mercedes in één foto gevangen

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Toto Wolff zei het zondag na de race al: “Het blijkt maar weer dat je je in de voorbereiding moet concentreren op je taken, geen fratsen. Ik ben niet bijgelovig maar geloof wel in karma. We zullen er lering uit moeten trekken”, sprak de chagrijnige Oostenrijker.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Feestje in het water gevallen
Zijn blik als Valtteri Bottas zich komt melden na zijn crash in de slotfase, zegt alles. Het feestje ter gelegenheid van de 125-jarige betrokkenheid bij de autosport viel letterlijk en figuurlijk in het water. Van Egmond: “Het hele weekend was tot in de puntjes uitgedacht. Met hun speciale livery, de overalls van de monteurs in retro-style en al het personeel in oude pakken.”

“Het verleden heeft al uitgewezen dat dit soort ‘fratsen’, zoals Wolff het noemde, alleen maar tegen je kan werken. Daar is Mercedes maar weer achtergekomen dit weekend. Als het goed is, heeft de crew van Netflix alles vastgelegd dus dat wordt vast een mooie aflevering! Laten we hopen dat we niet weer 125 jaar op een dergelijke race moeten wachten want dit was wel echt geweldig.”

Foto: Peter van Egmond