De zaterdag in Montréal was een natte. De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada werd in de regen afgewerkt en dat levert dankbare plaatjes op voor fotografen. Onze huisfotograaf ving een moment van aquaplaning van George Russell in zijn lens.

“Je ziet hier heel goed dat George Russell last had van aquaplaning. Z’n rechter voorwiel staat gewoon stil terwijl hij doorglijdt. Ik denk dat hij iets geremd heeft omdat zijn banden in de diepe plassen geen contact meer hadden door het asfalt, want het voorwiel blokkeert zichtbaar. Je kan de groeven op de Pirelli’s daardoor ook goed zien.”

Lees ook: ‘Een slechte auto is Mercedes’ probleem, niet van de FIA’

“Zoals iedereen vast via de tv heeft meegekregen, regende het flink, maar op bepaalde plekken was er echt veel ‘staand water’. Op hoge snelheid proberen ze dan om die plassen heen te rijden, maar in een langzame bocht zoals hier – in bocht één – boenderen ze er gewoon doorheen zoals Russell hier. Dat staande water spuit dan ineens omhoog, dus ik volgde de auto hier gewoon met mijn camera, want je weet dat het eraan zit te komen en wacht dan gewoon met afdrukken tot je het regenplaatje hebt dat je wil hebben.”