*

Door de lens van Peter: Petje af voor Ferrari’s wederopstanding

Redactie

Redactie

24 september 2019 18:00

Door de lens van Peter: Petje af voor Ferrari’s wederopstanding

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Terugkijken: de beste foto’s uit Singapore

Van Egmond was uiteraard ook in Singapore (en is alweer bijna onderweg naar Rusland) en was getuige van de voltooiing van Ferrari’s wederopstanding. “Ik werd er een beetje flauw van dat iedereen dacht dat Red Bull wel even zou winnen. Veel dachten dat het al een gedane zaak was, Ferrari zou zelfs niet eens meedoen. De ervaring leert dat Formule 1 hetzelfde kan zijn als geld beleggen, succes is nooit verzekerd. Ferrari kwam met veel nieuwe onderdelen die beregoed werkten.”

Te kakken gezet in Boedapest
Het oog van Van Egmond spotte diverse aanpassingen. “Dit was niet alleen flappie hier of daar, het was een ander concept van de voorvleugel. Ook de vloer was echt anders en dat vind ik knap. Ze zijn te kakken gezet in Hongarije, een langzame baan. Ze hebben een auto gebouwd waarvan ze dachten dat het een goede was. Dan kom je er achter dat het niet werkt en maak je een omslag in je visie. Wat heb ik verkeerd gedaan? Hoe kan ik het oplossen? En nu zijn ze snel op zowel snelle als langzame banen.”

Lees ook: Door de lens van Peter: McLaren kreeg confetti niet van de auto, rekening ging naar de FOM

“En ik ben geen fan van Vettel maar ik gunde het hem wel. Hij heeft natuurlijk een boel shit over zich gekregen, al dan niet door eigen schuld. Leclerc had zichzelf al op 1 gezet binnen het team, die was niet blij. Maar Vettel zei het mooi op de persconferentie: “Niemand is groter dan Ferrari.” De rest van het seizoen belooft zo nog mooi te worden.”

Foto: Peter van Egmond